Blog

Når inspirationen udebliver

Blog - Inspiration 300x300
Når inspirationen udebliver

Står du nogle gange foran det hvide lærred og venter på din muse?  

Inspirationen kommer sjældent flyvende som en græsk gudinde, der giver os opskriften på det næste maleri. Det kan være utroligt frustrerende at stå foran lærredet og føle sig fuldstændig idéforladt.

Måske begynder du at tvivle på din egen kreativitet og tænker, det kun er dem, der er født med en helt særlig gave eller et kunstnerisk talent, der har det i sig.

”Use it or loose it”

Heldigvis har vi…

Læs mere…

Inspirerende overflader

Blog - Textur 300x300

Teksturer og mønstre

I øjeblikket er jeg optaget af flader. Overflader der giver idéer til abstrakte malerier med tekstur og struktur. Inspirationen finder jeg i naturens skønhed og miljøet omkring mig - og lige nu indbyder skoven til masser af dejlige oplevelser.

Det tager tid, at få atmosfæren helt ind under huden - for at kunne realisere naturens skønhed til et kunstnerisk udtryk. Tiden er en del af processen til at arbejde med de impulser, jeg får, når jeg går på opdagelse. 

Sidst jeg gik tur…

Læs mere…

I'm still learning

Blog - I'm still learning

Yes - det kan jeg også! 

Indrømmet - jeg er ikke verdens bedste it-nørd. Når jeg f.eks. skifter min telefon ud til en nyere - og måske anden model, så når jeg ikke længere til side 3 i instruktionshæftet! Jeg har fået den mest basale viden - og så orker jeg ikke sætte mig ind i mere. Det er ikke sikkert, jeg har brug for alle de features, mit nye vidunder kan tilbyde, men jeg går sikkert glip af meget, der kan hjælpe mig videre i hverdagen.

At tage tyren ved hornene 

I de sidste mange måneder…

Læs mere…

Mal videre

Blog - Mal videre 300x300

Glem alt om at male over med hvidt - mal videre!

Ofte har vi tilbøjelighed til at male hele lærredet over med gesso eller titanium white, når det hele er "gået i fisk". Så er det her, du måske har brug for en pause og komme lidt væk fra maleriet. 

Et billede hvor vi kæmper og bliver frustreret kan suge al den gode energi ud af én. Selvom vi godt ved, at det er en del af processen og husker glæden, når vi kommer om på den anden side, kan det være fristende at male det hele over.

Prøv i stedet …

Læs mere…

Mudderfarver - bvadr!

Blog - Mud colors 300x300

Sådan undgår du kedelige grå-brune mudderfarver.

Du har sikkert prøvet at ende op med farveblandinger, der ikke blev helt, som du havde forestillet dig. Ofte sker det, når du blander kolde og varme farver sammen, mens de stadig er våde. Husk derfor tørretid mellem lagene, hvis du vil undgå, farverne blander sig. 

Når du blander farver, er det vigtigt at kende til både farvecirklen, varme og kolde farver samt de enkelte farvers pigment. Det kan du lære meget mere om, ved at følge kurset Det ult…

Læs mere…