I'm still learning

Blog - I'm still learning

Yes - det kan jeg også! 

Indrømmet - jeg er ikke verdens bedste it-nørd. Når jeg f.eks. skifter min telefon ud til en nyere - og måske anden model, så når jeg ikke længere til side 3 i instruktionshæftet! Jeg har fået den mest basale viden - og så orker jeg ikke sætte mig ind i mere. Det er ikke sikkert, jeg har brug for alle de features, mit nye vidunder kan tilbyde, men jeg går sikkert glip af meget, der kan hjælpe mig videre i hverdagen.

At tage tyren ved hornene 

I de sidste mange måneder har jeg arbejdet på at opbygge en helt ny hjemmeside og onlineplatform helt fra bunden. Uden at have den store kompetence, tog jeg ejerskab på opgaven efter min assistent havde trukket sig midt i forløbet. Det har taget tid, givet søvnløse nætter og skabt frustrationer. Til gengæld er jeg nu kommet ud på den anden side. S.... hamrende stolt over, jeg har overvundet udfordringerne og blevet SÅ meget klogere. 

Det jeg har lært undervejs, er ikke at give op, når noget er svært og langt ude for egen komfort zone. At investere tid i at tilegne mig ny viden og færdigheder, så jeg er bedre klædt på. At opleve hvordan jeg bliver mere sikker og tør slippe mine livliner - for selv at prøve mig frem og opleve succesen, når det hele lykkes.

Når vi møder udfordringer

Jeg tænker det kan sammenlignes med at kaste sig ud i en helt ny male- eller tegne disciplin. Første gang jeg oplevede pouring på Youtube, kunne jeg ikke vente med at komme i gang. Jeg sprang på hovedet ud i eksperimenter og havde det vildt sjovt. Spildte en masse dyr maling og medier - hvilket jeg kunne have undgået, hvis jeg havde brugt lidt mere tid til at sætte mig ind i materialer og teknikker. 

Nu kan vi jo ikke altid vente med at slippe kreativiteten løs, indtil vi har læst side op og side ned, været på kurser og brugt timer på at nørde. Der skal være plads til at eksperimentere og forsøge sig frem. Lære af egne erfaringer og øve sig.

Det vigtigste er ikke at give op. At tro på det vil lykkes - velvidende, at vi nok skal overvinde de udfordringer og den usikkerhed, der møder os undervejs. Vi bliver heldigvis aldrig færdige med at tilegne os ny viden og lære noget nyt. Jeg tænker tit på  Michelangelo, der i en alder af 87 udtalte de vise ord "I'm still learning". 

4 kommentarer

Mette Gutting
 

Tillykke med din nye blok Vivi.  Jeg syns dælme at du er sej, og jeg glæder mig til at følge dig. ❤️👏

Læs mere
Læs mindre
Vivi Amelung
Admin
 

Hej Mette. Tusind tak for din søde kommentar :) Jeg har sat en deadline i næste måned, for det næste, store skridt på vejen og holder dampen oppe med troen på, at jeg nok skal komme i mål.

Læs mere
Læs mindre
joan Pedersen
 

Hej Vivi, fin ny blok, spændende læsning, glæder mig så meget til der bliver lukket op for jeres kurser igen. Jeg vil blive en trofast følger. Dejlig weekend til jer. Vh Joan

Læs mere
Læs mindre
Vivi Amelung
Admin
 

Hej Joan. Vi kan næsten heller ikke vente længere. Jeg har kontaktet flere offentlige instanser for at få en tilbagemelding, men vi befinder os åbenbart i en "gråzone", så nu må jeg bare vente med tålmodighed. Indtil da bruger vi flittigt tiden på at opbygge en undervisningsplatform online som et supplement til de fysiske kurser - men nu vil jeg snart gerne tilbage og møde alle igen. Kh. Vivi

Læs mere
Læs mindre