Mudderfarver - bvadr!

Blog - Mud colors 300x300

Sådan undgår du kedelige grå-brune mudderfarver.

Du har sikkert prøvet at ende op med farveblandinger, der ikke blev helt, som du havde forestillet dig. Ofte sker det, når du blander kolde og varme farver sammen, mens de stadig er våde. Husk derfor tørretid mellem lagene, hvis du vil undgå, farverne blander sig. 

Når du blander farver, er det vigtigt at kende til både farvecirklen, varme og kolde farver samt de enkelte farvers pigment. Det kan du lære meget mere om, ved at følge kurset Det ultimative farvekursus. Du har gratis adgang til kurset med et online exclusive medlemskab.

Som hovedregel finder du de varme farver på farvecirklen fra gul til rød. De kolde farver fra rød til blå. Dog vil du opleve, at de varme farver kan have en kold tone og de kolde en varm tone.

Nu bliver det hele lidt mere kringlet, men du får lige et par eksempler. Cinnober varm rød og Karmin er kold rød. Prussian blue er varm og Cerulean blå er kold.

Blander du f.eks. en varm gul med en kold blå for at få en grøn farve, vil farven blive mere hen ad olivengrøn i stedet for en frisk forårs grøn, da den varme gule indeholder en rød tone. 

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!