Mal videre

Blog - Mal videre 300x300

Glem alt om at male over med hvidt - mal videre!

Ofte har vi tilbøjelighed til at male hele lærredet over med gesso eller titanium white, når det hele er "gået i fisk". Så er det her, du måske har brug for en pause og komme lidt væk fra maleriet. 

Et billede hvor vi kæmper og bliver frustreret kan suge al den gode energi ud af én. Selvom vi godt ved, at det er en del af processen og husker glæden, når vi kommer om på den anden side, kan det være fristende at male det hele over.

Prøv i stedet at komme tilbage til billedet og se på det, med nye friske øjne. Måske er maleriet blevet for rodet eller blevet et virvar af farver. Så kan det være en idé at samle det hele lidt.

Prøv eventuelt at vælge en farve ud, du synes skal være den dominerende. Er det rød-gule nuancer, så start med at male større flader af de varme farver.

Måske er det balancen, der ikke fungere. Her kan du arbejde lidt mere med kompositionen og prøve at se maleriet i et spejl eller vende det rundt på staffeliet. 

Tænk på al den dejlige farve, du har brugt og udnyt dine tidligere lag. Det er næsten spild, at male det hele over med hvidt. Måske maleriet bare skal have en chance mere.

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!