Når inspirationen udebliver

Blog - Inspiration 300x300
Når inspirationen udebliver

Står du nogle gange foran det hvide lærred og venter på din muse?  

Inspirationen kommer sjældent flyvende som en græsk gudinde, der giver os opskriften på det næste maleri. Det kan være utroligt frustrerende at stå foran lærredet og føle sig fuldstændig idéforladt.

Måske begynder du at tvivle på din egen kreativitet og tænker, det kun er dem, der er født med en helt særlig gave eller et kunstnerisk talent, der har det i sig.

”Use it or loose it”

Heldigvis har videnskabelige analyser fastslået, at evnen til at være kreativ grundlæggende er givet alle mennesker. Kreativitet opstår gennem interaktion mellem vores to hjernehalvdele. Derfor skal vi træne begge hjernehalvdele for at udvikle vores mentale evner, så de ikke visner væk.

Den kreative rejse

For at udvikle vores kreativitet, er det vigtigt af bryde ud af de faste tankemønstre og afsøge nye veje. Vi skal bryde med reglerne og gemme ”plejer” af vejen. Når vi forbinder det kendte med det nye, opstår der en helt ny kreativ gnist.

  • Find dit indre legebarn frem.
  • Eksperimentér med materialer og udtryk.
  • Vær nysgerrig og følg dine impulser.

I dagligdagen bliver vi bombarderet med information, som belaster hjernen. Heldigvis har hjernen en evne til at filtrere de mange indtryk. Konsekvensener bliver imidlertid den, at vi bliver mindre modtagelige for følelsesmæssige stimuli, der kan udvikle vores kreativitet.

Åben dine sanser

Når vi holder ferie, har vi en tendens til at åbne op for nye indtryk og opdage ting, som vi aldrig registrerer i hverdagens stress og jag. Vi har tid og overskud til at fokusere på detaljer, som ellers ville undgå vores opmærksomhed.

Åbner vi mere op for sanserne i hverdagen, vil vi opleve skjulte skatte, der giver os nye impulser til kreativiteten.

Tillad dig selv at være mere legesyg i fremtiden, følg din intuition og lad dig frem for alt aldrig blive afskrækket, fordi du udvikler dine egne kreative veje undervejs.

Vejen til mere inspiration

Du kan træne din kreativitet ved at åbne op for sansernes stimuli. På kunstskolen CreateArt Academy træner vi både faglige færdigheder og den personlige udvikling, der hjælper os videre på den kunstneriske og kreative rejse.

Deltag på fysiske kurser hos CreateArt i Slangerup eller få inspiration 24/7 på online kunstskolen CreateArt Academy. Se mere her

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!