Alcohol ink

Kunst med alkohol ink er blevet vildt populært

Er du blevet grebet af den verdensomspændende "alcoholisme" og gået all in på organiske mønstre og flow?  Så er du også én af de mange, der har taget alkohol ink til sig med storm. Der findes så mange forskellige måder at arbejde med ink på, så det kan være lidt svært at vide, hvordan man skal gribe det an.

Alkohol ink er en meget flydende blæk farve, der er utrolig levende og hurtigtørrende. Når blækken tørrer op er farverne fugtbestandige og permanente.

Der er ingen tvivl om, at alcohol ink kan skabe nogle vildt flotte mønstre og motiver - og ofte er det begrænsningens kunst, der får de smukke designs ekstra delikate. 

Vi har valgt at føre ét af verdens mest pigmenteret ink - Jacquard Piñata alcohol ink. De flotte og meget farvestærke inks er utrolig drøje i brug og de populære metalfarver Pinata Brass Gold, Silver og Kobber løfter det hele til nye højder.

Jacquard Piñata alcohol ink er en alkoholbaseret blæk, fremstillet af farvestof opløst i en ethanol base. Det adskiller farven fra andre ink mærker, der er baseret på isopropylalkohol. Brugen af ethanol gør Jacquard Piñata alcohol ink til en kunstnerkvalitet, da det er muligt at benytte en højere koncentration af farvestof i blækket.


 Atelier tip #1paint-1945856_1920

Pas på dit helbred og benyt åndedrætsværn, især hvis du arbejder med alcohol ink i længere tid. Det er vigtigt med god ventilation og udluftning, når du anvender materialer, der indeholder opløsningsmidler. Vær opmærksom på, at alkohol baseret produkter er meget brandfarlige.


Benyt Alkohol ink på de fleste overflader

Du kan benytte alcohol ink på de fleste overflader inkl. papir fremstillet af polyproylene - også kendt som Yupo papir. Der findes flere mærker af det syntetiske papir f.eks. Nara papir og Media ink blokke. Du kan læse mere om de forskellige papirer på shoppen. Ønsker du en professionel malebund til dine ink værker, anbefaler vi Ampersand Claybord. Paneleren har en overflade af kaolin ler, der slibes til en meget glat finish. Den unikke overflade reflekterer det tørre blæk og fremhæver farverne. Samtidig har du mulighed for lettere at kontrollere flowet og kan evt. afslutte dine kunstværker med en glasklar overflade med eksempelvis Art Resin.

Alkohol ink og også velegnet til andre kreative projekter og hæfter på en række porøse og ikke-porøse overflader som eksempelvis glas, keramik, ler m.m.


 

Atelier tip #2paint-1945856_1920

Det er nemt at dosere alkohol ink direkte fra den fine dyse på flasken. Da især Jacquard Piñata alcohol ink er meget pigmentstærk, kan du med fordel fortynde blækket i en kop med isopropylalkohol og hælde farven på din malebund. Blæs med føntørre, airbrush pistol, en lille luftpumpe eller et sugerør for at få nogle gode effekter.


Mal med flydende farve

Alcohol ink har nogle helt unikke egenskaber og hvis du tænker på dem som en alkoholbaseret akvarel, er det måske lidt lettere at forholde sig til. Fortynding af farven fungerer efter de samme principper, men i stedet for vand fortynder du med alkoholbaseret medier. Du kan benytte  Piñata Claro Extender til at forlænge tørretiden, hvis du vil have lidt mere tid til at blande dine farver. Mediet hjælper din blæk med at sprede sig jævnt og giver samtidig en flot blank finish.


 

Atelier tip #3paint-1945856_1920

Du kan også anvende Isopropylalkohol (IPA)  som malings- og rengøringsmedium, men det fungerer ikke helt så problemfrit som Piñata medierne. IPA er især god til den første rengøring af pensler, mens ethanolen i Clean Up Solution anbefales til den sidste rengøring af pensler, da den indeholder fugtighedscreme og er med til at pleje hårene.


 

Slip fantasien løs

Det er sjovt, at eksperimentere med alkohol ink og har du ikke prøvet at udforske mediet før, så start op i en løs eller abstrakt stil til at begynde med. Selv ved de første forsøg vil du opleve, hvor nemt det er at skabe spændende effekter og når du har fået mere erfaring, vil du efterhånden lære at styre mediet. Er du medlem af Kunstskolen CreateArt Academy online, vil du få endnu mere inspiration og viden omkring alcohol ink.