Kamilla Ruus

Kamilla Ruus har i mange år tegnet, malet og lavet akvareller og desuden illustreret børnebøger. Hos CreateArt underviser Kamilla fortrinsvis i akvarel på alle niveauer.

Hun er opvokset i kollektivet Svanholm, hvor der hverken var tv eller computer - og har derfor altid tegnet meget. Med tegningerne kunne Kamilla fortælle historier og udtrykke nogle af de følelser, der var svære at sætte ord på.

Med egne ord

Jeg har selv lært at tegne og male. Efter at jeg selv er begyndt at undervise andre i akvarelmaling, så har jeg gjort en stor indsats for at dygtiggøre mig selv. Jeg har valgt at tage på akvarelkursus hos andre kunstnere, som jeg selv beundrer.

Inden Corona brød ud, var jeg på kursus i London hos den anerkendte akvarelmaler Hazel Soan. Når det ikke kan lade sig gøre at finde et fysisk kursus, så kan jeg i stedet finde på at tage et online kursus hos en russisk eller portugisisk akvarelmaler.

Det handler for mig om at udvikle sig og blive bedre til at håndtere akvarelmediet, men også at følge med i, hvad der sker af udvikling i papir, pensler og maling.

Inspiration til malerier

Min inspiration kommer fra stort set alt omkring mig og mine billeder tager udgangspunkt i det der er genkendeligt, men dog på en underlig og forvredet måde, hvor ting falder fra hinanden og samles igen på en ny måde, der heller ikke er helt rigtig.

Efter en nærmere betragtning vil flere lag tone frem og skjule motiver der kan fortælle flere historier. Jeg laver billeder i stærke strålende farver og improviserer meget med forskellige teknikker bl.a. serigrafi tryk og forsøger at fange et øjeblik, hvor noget smukt møder kaos.

Link til Kamilla´s hjemmeside

Du kan læse mere om billedkunstneren Kamilla Ruus på hendes hjemmeside. Gå til siden her

Kamilla