photo-1589030343991-69ea1433b941

Special farver

I denne kategori af akrylfarver finder du viden om Iridescent, Interference og fluorescent farver. 

Iridescent er farver med  metallisk finish. De kan bruges alene eller sammen med andre farver, gels og medier. Iridescent Pearl er særdeles god at blande i andre farver for at opnå et perlemorsagtigt udseende. Større partikler der giver en mere tekstureret metallisk overflade ses i eksempelvis Golden Mica Flake produkter, hvor Iridescent Stainless Steel og Micaceous Iron Oxide er fremstillet af reflekterende metalliske pigmenter i høj kvalitet. 

Interference farver giver et helt unikt "flip", når den ses fra forskellige vinkler. Farverne veksler mellem lys perlemorsagtig farve og dens komplementærfarve. Farven er mere nedtonet, og "flip" effekten er mere tydelig, når den lægges oven på hvide eller lysere overflader. Til gengæld er farven mere tydelig, og "flip" effekten mindre dramatisk, når den lægges oven på sorte eller mørkere overflader. 

Fluorescent farver er intense, brilliante farver, der er produceret af farestoffer kombineret med et lag af akrylpolymer. Fordi flourescerende farver er så transparente, kan større intensitet opnås ved at arbejde oven på en lys hvid overflade. Flourescerende farver er IKKE lysægte.